Svētki nosvinēti, pīrādziņi pilni vēderi pieēsti! Nu var arī padalīties ar to superforšo recepti!
Plusi tieši šai receptei ir vairāki- pīrādziņi nesakalst!! Būs mīksti un garšīgi ne tikai pirmajā dienā, bet arī nākamajā! Un mīklu raudzē turot ledusskapī! Tātad, atkrīt siltākās vietas meklēšana mājās. Un pati mīkla sanāk ļoti elastīga, viegli izrullējama (vai izspiežam) plāna.
Recepte nav mans izgudrojums. Kāds pateica kādam, tas nākamajam un tā uz priekšu. Sākuma avots nezināms! Pie manis nonāca no vīramātes pierakstiem.
Sastāvdaļas mīklai:
25 gr presētais raugs,
100 gr sviests,
1 ēd/k cukurs, šķipsniņa sāls,
300 gr milti,
100 ml piens,
20ml ūdens.
1 ola- pīrādziņu pārsmērēšanai.
Pagatavošana: uzsilda pienu un tajā izkausē sviestu. Pievieno sāli. Atdzesē. Siltā ūdenī izšķīdina raugu un cukuru. Pārkaisa ar nedaudz miltiem un novieto siltā vietā uz ~15 min.
Piena maisījumā iesijā pusi miltus, pielej iedarbināto raugu, samaisa. Pievieno atlikušos miltus un visu kārtīgi samīca. Mīcot jau redz, vai vajag vēl nedaudz miltus, tad pieber. Liek ledusskapī uz 30 min uzrūgšanai!
Piena maisījumā iesijā pusi miltus, pielej iedarbināto raugu, samaisa. Pievieno atlikušos miltus un visu kārtīgi samīca. Mīcot jau redz, vai vajag vēl nedaudz miltus, tad pieber. Liek ledusskapī uz 30 min uzrūgšanai!
Sastāvdaļas pildījumam: ~400 gr gaļas (cauraudzītis vai "pīrāgu gaļa"), 2 vidēji sīpoli, pipari vai kādas citas garšvielas (sāli labāk nē, jo gaļa parasti jau ir gana sāļa).
Apcep uz pannas smalki sasmalcinātus sīpolus+ garšvielas (man patīk -pipari+ ķiplokpulveris). Pieber gaļu un vēl nedaudz apcep.
Kad mīkla uzrūgusi, ņem no ledusskapja laukā, vēlreiz kārtīgi izmīca.
Tālāk jau gatavo klasiskās formas pīrādziņus -sarullē desas veidā, sagriež nelielos gabaliņos, kurus tad izspaida vai izrullē. Liek pildījumu un malas aizspiež ciet.
Pirms cepšanas pārsmērē ar sakultu olu.
Pirms cepšanas pārsmērē ar sakultu olu.
Cep 200gr sakarsētā cepeškrāsnī līdz zeltainam brūnumam!
Lai izdodas!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru