Kas gan var būt vienkāršāks par ceptiem kartupeļiem!? (ja nu vienīgi pelmeņus no pakas uzvārīt!) Klasika, ar ko pat students vai zvērināts vecpuisis tiek galā!
Bet tomēr ir vienkārši-cepti-kartupeļi un ir mmmm,ku`gardi-cepti-kartupeļi!
Tā nu mūsmāju otrā varianta kartupeļi- cepti cepeškrāsnī, garšo visiem!
Bet tomēr ir vienkārši-cepti-kartupeļi un ir mmmm,ku`gardi-cepti-kartupeļi!
Tā nu mūsmāju otrā varianta kartupeļi- cepti cepeškrāsnī, garšo visiem!
Nepieciešams- kartupeļi,
olīveļļa,
garšvielas- (mūsu garšu labpatikai) -ķimenes, dilles (atkarībā no sezonas- svaigas vai kaltētas), ķiplokpulveris, citronpipari, sāls .
Pagatavošana- nomizo un sagriež kartupeļus stienīšos. Lielā bļodā saber tos, pielej olīveļļu, pieber garšvielas un visu kārtīgi samaisa.
Uz cepeškrāsns plāts izklāj cepampapīru, ber kartupeļus un izlīdzina.
Cep 200grādus uzkarsētā cepeškrāsnī ~30-40 min. Cepšanas ilgums būs atkarīgs no kartupeļu šķirnes. Pa cepšanas vidu 1x samaisa.
Cep 200grādus uzkarsētā cepeškrāsnī ~30-40 min. Cepšanas ilgums būs atkarīgs no kartupeļu šķirnes. Pa cepšanas vidu 1x samaisa.
Un - gardie kartupeļi gatavi!!
- Variants- 5 min pirms karutpeļu pilnīgas gatavības tos apslaka ar barbekjū (vai dūmu garšas) mērci. Tāda pikantāka un lauku ugunskura garša tad būs!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru