Karamelīgs un gards deserts.Par kūku gluži nenosaukt,bet pīrāgs gan labu labais!
Sastāv no 3 kārtām- smilšu mīklas pamatni, karamelizētiem āboliem un krēmsiera/krējuma virskārtas. Garšos gan siltā gan jau atdzisušā veidā nākamajā dienā.
Sastāv no 3 kārtām- smilšu mīklas pamatni, karamelizētiem āboliem un krēmsiera/krējuma virskārtas. Garšos gan siltā gan jau atdzisušā veidā nākamajā dienā.
Sastāvdaļas: pamatnei-
100 gr sviests (istabas t),
50 gr cukurs,
150 gr milti;
ābolu daļai-
100 gr cukurs,
50 gr sviests,
350-400 gr āboli (mizotā veidā jau šis svars);
virskārtai-
200 gr krēmsiers,
200 gr skābais krējums,
2 olas,
50 gr kartupeļu ciete,
70 gr brūnais cukurs,
1 paciņa vaniļas cukurs (16-20gr).
Pagatavošana: bļodā saber visas pamatnes sastāvdaļas un samīca viendabīgā mīklā. Visērtāk man liekas cept formiņā ar noņemamām malām. Tai izklāj pamatni ar cepampapīru, liek mīklu un vienlaidus izspaida pa visu pamatni. Cep 180grādu uzkarsētā krāsnī ~8 min.
Gatavo ābolu daļu- sagriež ābolus kubiciņos.
Gatavo ābolu daļu- sagriež ābolus kubiciņos.
Uz uzkarsētas pannas izber cukuru. Apmaisot izkausē to. Pievieno sviestu un ābolus. Kopā visu "sutina" vēl minūtes ~5, līdz āboli kļūst mīkstāki un visi sakaramelizējušies.
Lej virsū apceptajai kūkas pamatnei, izlīdzina.
Gatavo virskārtu- sakuļ krēmsieru, krējumu un cukurus (gan brūno gan vaniļas). Pievieno olas. Kā pēdējo klāt piekuļ kartupeļu cieti. Iegūto masu pārlej pāri āboliem.
Cep 180gr temperatūrā ~40 min.
Ļauj atdzist formiņā.
Ļauj atdzist formiņā.
Atdzisušu var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Ņam-ņam!
Kolosāla kūka, paldies par garšīgu svētdienu! :)
AtbildētDzēst
DzēstPaldies! Jo svētdienām taču ir jābūt garšīgām! :)