pirmdiena, 2017. gada 20. novembris

Saldā burkānmaize

Tie laiki, kad es savu aizspriedumu vadīta neēdu un negatavoju neko saldu no burkāniem, ir sen pagājuši. Tagad gluži ierasti tiek cepti burkānkēksiņi, svētku reizēm- brukānkūka, un tagad klāt ir nākusi šī gardā burkānmaize! Iedvesma no man tik mīļā žurnāla "Ievas virtuve" (2017.gada oktobra numura). Nedaudz pārveidota, nedaudz uzfrišināta.

Šī burkānmaizes versija ir ar āboliem.
Sastāvdaļas: 130 gr brūnais cukurs, 
                      1 ēd/k vaniļas cukurs,
                      2 olas,
                      200 gr milti,
                      3 ēd/k eļļa,
                     70 gr rozīnes (vai žāvētas dzērvenes),
                     3 ēd/k skābais krējums,
                     2 vidēji burkāni,
                     1 liels ābols,
                     2 t/k kanēlis,
                     1 t/k cepamais pulveris,
                     šķipsniņa sāls.
Pagatavošana
  • ar rokas blenderi sakuļ abus cukurus ar olām un eļļu. Tā, lai masa kļūst gaišāka un gaisīga. Pievieno krējumu, samaisa;
  • iesijā miltus, cepamo pulveri un kanēli, sajauc;
  • uz rupjās rīves sarīvē burkānus un ābolu, iemaisa masā. Pēdējās pievieno izmērcētas rozīnes/ dzērvenes.
  • cepšanai izmantoju silikona taisnstūrveida kēksa/maizes formiņu. To iesmērē ar sviestu, lej iekšā mīklu.

Cep 180grādus uzkarsētā cepeškrāsnī 50min - 1 stundai. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti/iesmiņu.


Griež jau padzisušā veidā.

Garšo lieliski gan silta gan atdzisusi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru