Tie laiki, kad es savu aizspriedumu vadīta neēdu un negatavoju neko saldu no burkāniem, ir sen pagājuši. Tagad gluži ierasti tiek cepti burkānkēksiņi, svētku reizēm- brukānkūka, un tagad klāt ir nākusi šī gardā burkānmaize! Iedvesma no man tik mīļā žurnāla "Ievas virtuve" (2017.gada oktobra numura). Nedaudz pārveidota, nedaudz uzfrišināta.
Šī burkānmaizes versija ir ar āboliem.
Sastāvdaļas: 130 gr brūnais cukurs,
1 ēd/k vaniļas cukurs,
2 olas,
200 gr milti,
3 ēd/k eļļa,
70 gr rozīnes (vai žāvētas dzērvenes),
3 ēd/k skābais krējums,
2 vidēji burkāni,
1 liels ābols,
2 t/k kanēlis,
1 t/k cepamais pulveris,
šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
- ar rokas blenderi sakuļ abus cukurus ar olām un eļļu. Tā, lai masa kļūst gaišāka un gaisīga. Pievieno krējumu, samaisa;
- iesijā miltus, cepamo pulveri un kanēli, sajauc;
- uz rupjās rīves sarīvē burkānus un ābolu, iemaisa masā. Pēdējās pievieno izmērcētas rozīnes/ dzērvenes.
- cepšanai izmantoju silikona taisnstūrveida kēksa/maizes formiņu. To iesmērē ar sviestu, lej iekšā mīklu.
Cep 180grādus uzkarsētā cepeškrāsnī 50min - 1 stundai. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti/iesmiņu.
Griež jau padzisušā veidā.
Garšo lieliski gan silta gan atdzisusi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru