Siltas, smaržīgas, mīkstas, saldas un tik gardas... Tādas ir magoņmaizītes!
Slinkākajā versijā magoņmaizītes ir ceptas no veikalos nopērkamām rauga mīklas plāksnēm. Nav tas sliktākais variants, bet... nu daudz garšīgāk, ar citu smeķi, ir pašrocīgi izmīcīta un uzraudzēta mīkla.
Savu īsto magoņmaizīšu recepti es atradu "Garšīgā Latvija" - magoņmaizītes. Ļoti gardas!
Tik dažas atkāpes no pamatreceptes, ko cepot sev esmu piefiksējusi:
- rauga mīklai vienmēr prasās vairāk miltu, kā norādīts;
- pildījumam - tā kā man patīk saldas lietas, tad klāt pamatreceptē minētajiem 100 gr cukura pievienoju vēl +50gramus brūnā cukura. Tas piedod arī nedaudz karamelīgu garšu;
- lai magoņamaizīte būtu mīkstāka un sulīgāka - pirms sarullēšnas pa virsu magoņmasas kārtai uzsmērēju 2-3 tējkarotes krējumu. Būs sulīgāk!
- glazūrai lietoju 200 gr tumšās šokolādes + 100ml saldais krējums. Lai šokolādes "cepurīte" sanāk nedaudz mīkstāka.
Cepšanas darba gaita ir ļoti precīzi un saprotami aprakstīta, saprast izdosies arī ne īpašam virtuves lietu fanam!
Un, starp citu, lai arī vislabāk garšo tieši ar šokolādes glazūru, nav ne vainas arī plikām maizītēm!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru