pirmdiena, 2018. gada 19. februāris

Ziemas šokolādes cepumi.

Šos cepumus mani bērni nodēvējuši par Ziemas jeb Ziemassvētku cepumiem. Jo, viņuprāt, garšo pēc ziemas! Tas, ko viņi vēl nezin, ka "ziemas" garša ir nekas cits kā piparkūku garšviela! :) 
Šokolādīgi, lieli un kraukšķīgi... Kā reizi piemēroti šim ziemīgajam skaistumam, kas aiz loga vīd! 
Sastāvdaļas: 80 gr mīksts sviests,
                         80 gr brūnais cukurs,
                         1 ola,
                         100 gr milti,
                         1/3 tējkarotes cepamais pulveris,
                         1/3 tējkarotes piparkūku garšvielas,
                         70 gr tumšā šokolāde,
                         70 gr rieksti,
                         1 ēd/k sukādes.

Pagatavošana: mīkstu sviestu, cukuru un olu saputo līdz gaisīgai masai. Pievieno cepampulveri, miltus un piparkūku garšvielu, samaisa. 
Šokolādi sasmalcina sīkās daļās (to vislabāk darīt ar nazi, jo tad gabaliņi sanāks neregulāri), riekstus arī sasmalcina. Visas cietās sastāvdaļas iemaisa mīklā. Kādas sukādes ņemt, to izvēlas pēc savas patikas.Var arī aizstāt ar nedaudz sasmalcinātām žāvētām dzērvenēm.
Uz plāts izklāj cepampapīru. Liek cepumu pikas (~ēdamkaroti) ar lielām atstarpēm, jo cepot izpletīsies. No daudzuma sanāk 1 pilna plāts - 12 cepumi.
Cep līdz brūnām maliņām! (~12-15min)
Atdzesē tur pat uz plāts, jo karsti cepumi ir trausli!

Man patīk, ja jau padzisušus cepumus pārkaisa ar vaniļas pūdercukuru. Tad tie kļūst par īstiem "ziemas cepumiem" -ar sniedziņu apbiruši!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru