piektdiena, 2018. gada 9. marts

Biezpiena cepumi.

Biezpiena kulinārijas izstrādājumi man ļoti garšo. Sākot no vienkāršajām biezpiena pankūkām, līdz pat kūkām un tortēm. Cepumi ir tāds vidējais- nekas sarežģīts pagatavošanā un iederēsies gan pie launaga kafijas gan kādam svētku galdam.
Šie biezpiena - cukura cepumiņi kā radīti, lai darbotos virtuvē kopā ar bērniem. 
Sastāvdaļas
200 gr vājpiena biezpiens,
100 gr sviests (mīksts- istabas temperatūras),
70 gr brūnais cukurs,
1 t/k vaniļas cukurs,
140 gr milti (+virsmas apkaisīšanai),
1/2 t/k cepamais pulveris,
1 ola,
3-4 ēd/k cukurs un 1 ēd/k kanēlis.

Pagatavošana
  • sablenderē biezpienu + mīksto sviestu + brūnais cukurs + vaniļas cukurs;
  • pieber cepamo pulveri un miltus, samīca;
  • mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz ~pusstundu;
  • uz ar miltiem apkaisītas virsmas izrullē mīklu. Izspiež apļus;

  • samaisa traukā kanēli + cukuru. Uz katra apļa ber šo maisījumu, apļa malas saspiež kopā (nostiprina ar dakšiņu saspiežot maliņu);
  • kārto uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru. Apsmērē ar sakultu olu;
  • cep 180grādos uzkarsētā cepeškrāsnī līdz kļūst gaiši brūni (~12-15min).



Šie cepumi maniem bērniem (6gadniekiem) ir īpaši iemīļoti, jo lielāko daļu darbiņu var veikt viņi paši! Es kā mamma tikai sagatavoju mīklu un ielieku/izņemu no cepeškrāsns. Un galarezultāts garšo vēl labāk, jo taisīja taču PAŠI!!! ☺

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru