Gana veselīgas, gardas, sātīgas. Ēdot prasās pēc VĒL! Tādas ir šīs konfektes.
Pagatavot nav grūti, bumbiņu velšanā labprāt arī bērni iesaistās!
Veselīgas, jo pamatmasu veido augļi un rieksti.
Sastāvdaļas: 100gr sālītie zemesrieksti,
50 gr rozīnes,
100 gr žāvētas dzērvenes,
100 gr žāvētas aprikozes,
100 gr žāvētas plūmes,
1/2 t/k sezama sēkliņas,
1/2 t/k kanēlis,
2 ēd/k brūnais cukurs,
2 ēd/k iebiezinātais piens ar cukuru,
200 gr tumšā šokolāde,
dekorēšanai pēc izvēles- kokosa skaidiņas, cukura pērlītes, cepumu drumstalas, baltā šokolāde...
Pagatavošanai lielākais palīgs ir blenderis!
Tātad, iesāk konfekšu gatavošanu ar žāvēto augļu izmērcēšanu siltā ūdenī. Katru veidu es mērcēju savā traukā, jo pēc tam smalcinot viendabīgāku masu tā var iegūt.
Sasmalcina (katru atsevišķi) izmērcētās un nosusinātās aprikozes, dzērvenes plūmes, rozīnes. Tā kārtīgi, gana viendabīga masa lai sanāk. Rieksti smalcinot var arī nedaudz rupjākā izmērā palikt. Bļodā visam klāt ber sezama sēklas, kanēli, brūno cukuru. Samaisa. Pievieno iebiezināto pienu un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Masu uz 30 min atstāj savilkties.
Ūdens peldē izkausē šokolādi.
No masas veido bumbiņas (~2 cm diametrā). Mērc šķidrajā šokolādē un kārto uz kādām restēm (vai vienkārši plakana trauka apklāta ar cepampapīru) liekās šokolādes notecēšanai. Apkaisa ar izvēlēto dekoru. To jādara uzreiz, lai šokolāde nepaspēj sacietēt!
Liek ledusskapī sastingšanai uz pāris stundām.
Kā pasniegt konfektes, tas jau katra paša ziņā -papīra trauciņos salikt vai katru uzdurt uz iesmiņa.
Forši ir uz jubileju doties ar šādu konfekšu pušķi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru