trešdiena, 2018. gada 13. jūnijs

Sāļais vistas filejas smēriņš.


Dažādi sāļie smēriņi krietni atvieglo svētku galdam cienasta gatavošanu. Jo ir viegli pagatavojami, pamainot kaut tikai vienu sastāvdaļu, iegūst pilnīgi citu konsistences un garšas uzkodu, kā arī ir iepildāmi/uzsmērējami uz jebkā, kas nu mājās ir! Tortilja, mīklas groziņi, maize vai gatavās kraukšķmaizītes- viss derēs!
Šis ir sāļais smēriņš, kura pamatu veido vistas fileja. 
Sastāvdaļas: 2 vistas filejas gabali,
                      2 kastītes krēmsiers ar zilā siera garšu,
                      svaigas dilles,
                      pāris karotes bezpiedevu jogurts,
                      2-3 ēd/k barbekjū mērce,
                      garšvielas (filejas vārīšanai).
Pagatavošana: sagriež vistas filejas (katru ~6 gabalos). Liek katlā, pievieno garšvielas un izvāra līdz ir gatavas (~18-20min). Kad nedaudz padzisušas, blenderī sasmalcina viendabīgā masā. Traukā pievieno krēmsieru (istabas t') un pārējās sastāvdaļas. Visu kārtīgi samaisa. Un gatavs ir!

Pēc konsistences atgādina nedaudz pastēti. Un ir ne tikai viegli uzsmērējams, bet arī labi caur konditorejas uzgali spiežams.
Ledusskapī slēgtā traukā vairākas dienas uzglabājams.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru