otrdiena, 2018. gada 24. jūlijs

Mazie burgerīši jeb pusburgeri.


Klasiskais burgeris šis nav. Jo maizi uz pusi mazāk lieku. Bet garšo gandrīz tā pat! 
Vasaras ballīšu hīts!
Sastāvdaļas: 
500 gr vistas/cāļa maltā gaļa,
1 liels sīpols,
garšvielas- pipari, sāls, ķiplokpulveris... (un kas jau katram labāk garšo!),
pāris šķēles tostermaizes,
ķirštomātiņi,
salātlapas,
mērcei- slinkākā variantā majonēze vai tomātu mērce, citā variantā - paštaisīta krējuma mērce (teiksim, ar mārrutkiem, dillēm, sojas mērci),
siers.
Pagatavošana:
  • sagatavo gaļas masu- malto gaļu samaisa ar ļoti smalki sablenderētu sīpolu un garšvielām. Veido nelielas, diezgan plakanas kotletītes (~6cm diametrā) un uz pannas apcep no abām pusēm. Tik vien, lai apbrūnētu. Ja ēdiena pasniegšana paredzēta vēlāk, tad šī pusgatavās kotletītes var nolikt malā un tālāko darīt jau īsi pirms galdā sniegšanas; 
  • sagriež katru tostermaizi 4 daļās un uzkarsētā cepeškrāsnī apcep, lai ārpuse kļūst nedaudz kraukšķīga, bet iekšpuse maizītei vēl mīksta;
  • tur pat cepeškrāsnī liek iekšā un pabeidz cept arī kotletītes- kādas 10 minūtes;
  • kārtošana - uz maizītes smērē mērci, liek karsto kotletīti, pa virsu siera šķēli, tad salātu un kā pēdējo ķirštomātiņu. Visu nostiprina caurdurot ar koka iesmiņu (vai zobu bakstāmo).


Lai garda ēšana!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru