piektdiena, 2018. gada 27. jūlijs

Melleņu neceptā sierakūka.


Neceptās siera kūkas ir vasaras klasika. Nav stundām pie karstas plīts jāpavada. Un pati kūka kā radīta siltam laikam -atvēsinoša. Un garda!
Tagad, melleņu laikā, protams, jātaisa siera kūka ar mellenēm! Tā es nedaudz pārveidoju un pielāgoju jau iemīļotu mūsmāju recepti -Persiku kūka.
Kūka sastāv no 2 daļām- cepumu pamatnes un saldās siera kūkas masas.
Sastāvdaļas
         200 gr cepumi "Selga" (garšu izvēlas pēc sava skatījuma),
         100 gr sviests,
         300 gr krēmsiers (istabas temperatūras),
         400 gr bezpiedevu jogurts,
         1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru,
         300 gr mellenes,
         1 paciņa (16 gr) vaniļas cukurs,
         12 plāksnītes želatīns,
         50 gr tumšā šokolāde,
         50 gr saldais krējums.

Pagatavošana:
  • kā pirmo pagatavo pamatni - sasmalcina cepumus (vislabāk blenderī, lai sanāk tiešām smalka masa), izkausē sviestu. Abus samaisa tā, lai visi cepumi būtu ar sviestu samitrinājušies;
  • tortes veidnē (ar noņemamām malām) apakšā ieklāj cepampapīru, ber virsū cepumu masu, izlīdzina un kārtīgi piespiež. Liek ledusskapī atdzist, kamēr tiek gatavota pamatmasa;
  • aukstā ūdenī iemērc želatīna plāksnītes, atstāj uz 10 min uzbriešanai;
  • gatavo pamatmasu- bļodā saputo krēmsieru + jogurtu + iebiezināto pienu + vaniļas cukuru;
  • no mellenēm noņem nelielu saujiņu ogu, ko atstāj vēlāk dekorēšanai. Pārējās ogas sablenderē. Pievieno krēmsiera masai un kārtīgi samaisa;
  • no želatīna plāksnītēm nolej lieko ūdeni, uzkarsē līdz plāksnītes izkusušas. Pievieno krēmīgajai masai nepārtraukti maisot;
  • no ledusskapja izņem kūkas pamatni, lej pa virsu masu. Liek atpakaļ ledusskapī uz nakti (vai vismaz 5-6 stundām);
  • dekorēšanai - katliņā uzkarsē saldo krējumu ar sasmalcinātu šokolādi. Maisa un karsē uz nelielas uguns, kamēr visa šokolāde izkususi, atdzesē. Jau saželējušu kūku pārliek uz pasniedzamā šķīvja/ plāts. Lej gar malu izkausēto šokolādi, izlīdzina. Vai notecina gar malām. Dekorē ar veselajām mellenēm.
  • Līdz pasniegšanai uzglabāt ledusskapī!

Un baudām!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru