Neceptās siera kūkas ir vasaras klasika. Nav stundām pie karstas plīts jāpavada. Un pati kūka kā radīta siltam laikam -atvēsinoša. Un garda!
Tagad, melleņu laikā, protams, jātaisa siera kūka ar mellenēm! Tā es nedaudz pārveidoju un pielāgoju jau iemīļotu mūsmāju recepti -Persiku kūka.
Kūka sastāv no 2 daļām- cepumu pamatnes un saldās siera kūkas masas.
Sastāvdaļas:
200 gr cepumi "Selga" (garšu izvēlas pēc sava skatījuma),
100 gr sviests,
300 gr krēmsiers (istabas temperatūras),
400 gr bezpiedevu jogurts,
1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru,
300 gr mellenes,
1 paciņa (16 gr) vaniļas cukurs,
12 plāksnītes želatīns,
50 gr tumšā šokolāde,
50 gr saldais krējums.
Pagatavošana:
- kā pirmo pagatavo pamatni - sasmalcina cepumus (vislabāk blenderī, lai sanāk tiešām smalka masa), izkausē sviestu. Abus samaisa tā, lai visi cepumi būtu ar sviestu samitrinājušies;
- tortes veidnē (ar noņemamām malām) apakšā ieklāj cepampapīru, ber virsū cepumu masu, izlīdzina un kārtīgi piespiež. Liek ledusskapī atdzist, kamēr tiek gatavota pamatmasa;
- aukstā ūdenī iemērc želatīna plāksnītes, atstāj uz 10 min uzbriešanai;
- gatavo pamatmasu- bļodā saputo krēmsieru + jogurtu + iebiezināto pienu + vaniļas cukuru;
- no mellenēm noņem nelielu saujiņu ogu, ko atstāj vēlāk dekorēšanai. Pārējās ogas sablenderē. Pievieno krēmsiera masai un kārtīgi samaisa;
- no želatīna plāksnītēm nolej lieko ūdeni, uzkarsē līdz plāksnītes izkusušas. Pievieno krēmīgajai masai nepārtraukti maisot;
- no ledusskapja izņem kūkas pamatni, lej pa virsu masu. Liek atpakaļ ledusskapī uz nakti (vai vismaz 5-6 stundām);
- dekorēšanai - katliņā uzkarsē saldo krējumu ar sasmalcinātu šokolādi. Maisa un karsē uz nelielas uguns, kamēr visa šokolāde izkususi, atdzesē. Jau saželējušu kūku pārliek uz pasniedzamā šķīvja/ plāts. Lej gar malu izkausēto šokolādi, izlīdzina. Vai notecina gar malām. Dekorē ar veselajām mellenēm.
- Līdz pasniegšanai uzglabāt ledusskapī!
Un baudām!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru