ceturtdiena, 2018. gada 2. augusts

Plūmju saldējums.


Kā vasara klāt, tā no dziļākā stūra tiek izvilkta saldējuma pagatavošanas mašīna un pašgatavotā saldējuma prieki var sākties! Šobrīd aktuāli- plūmes! Tā nu 2x nedēļā mūsmājās top plūmju saldējums.
Mans saldējuma gatavošanas palīgs ir KRUPS firmas aparāts-
Bet, ja tāda nav, tad iztikt arī var!
Sastāvdaļas:
          2 olu dzeltenumi,
          1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru,
          200 gr krēmsiers,
          200ml saldais krējums,
          2 ēd/k cukurs,
          ~30 plūmes.

Pagatavošana
  • sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru līdz gaisīgai masai. Pievieno krēmsieru un iebiezināto pienu, kārtīgi samaisa;
  • citā traukā sakuļ saldo krējumu līdz putkrējuma konsistencei. Abas masas savieno un samaisa;
  • nomizo un atkaulo plūmes. Saspiež (vai sablenderē) vienmērīgā biezenī. Visu samaisa kopā;
  • ar saldējuma pagatavošanas aparātu- izņem no saldētavas iekštrauku, sagatavo un ieslēdz mašīnu. Tad lej iekšā saldējuma masu un kādas ~20 minūtes ļauj visam maisīties un atdzist. Sapilda trauciņos un liek saldētavā!
  • bez saldējuma pagatavošanas mašīnas- sapilda masu lēzenā traukā, liek saldētavā. Ik pa stundai izņem un samaisa, lai saldējums sasalst vienmērīgi.
Saldējums izdodas krēmīgs un gards!
Saldu un atvēsinošu vasaru!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru