Kurš gan nav ēdis cepeškrāsnī ceptu ābolu!? Latvijas rudenī pilnīgā klasiska! Katrā mājā gan jau sava, pārbaudītā recepte.
Manā cepto ābolu variantā pildījumam izmantoju krēmsiera-rozīņu-mandeļu skaidiņu pildījumu.
Manā cepto ābolu variantā pildījumam izmantoju krēmsiera-rozīņu-mandeļu skaidiņu pildījumu.
Cepu karstumizturīgā stikla traukā vienlaicīgi 12 vidēji lielus ābolus.
Pagatavošana:
- 12 ābolus nomazgā, nosusina un izņem serdes;
- sagatavo pildījumu- samaisa krēmsieru ar cukuru, vaniļas cukuru. Pievieno rozīnes, mandeļu skaidiņas;
- cepamtraukā izmētā nelielus sviesta gabaliņus. Saliek ābolus un pilda caurumus ar krēmsiera masu (pusi no daudzuma), apkaisa ar kanēli;
- cep uzkarsētā krāsnī 20-40 minūtes. Ilgums atkarīgs no ābolu šķirnes- tā, lai āboli jau mīksti, bet vēl nav izjukuši;
- 5 min pirms cepšanas beigām visus ābolus pārsmērē ar atlikušo krēmsiera masu. Gatavus nedaudz padzesē pirms ēšanas!
Ražīgu rudeni!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru