svētdiena, 2018. gada 26. augusts

Cepeškrāsnī cepti āboli.


Kurš gan nav ēdis cepeškrāsnī ceptu ābolu!? Latvijas rudenī pilnīgā klasiska! Katrā mājā gan jau sava, pārbaudītā recepte.
Manā cepto ābolu variantā pildījumam izmantoju krēmsiera-rozīņu-mandeļu skaidiņu pildījumu.
Cepu karstumizturīgā stikla traukā vienlaicīgi 12 vidēji lielus ābolus.
Sastāvdaļas: 12 āboli, 400gr krēmsiers, rozīnes, mandeļu skaidiņas, cukurs, vaniļas cukurs, sviests, kanēlis.

Pagatavošana
  • 12 ābolus nomazgā, nosusina un izņem serdes;
  • sagatavo pildījumu- samaisa krēmsieru ar cukuru, vaniļas cukuru. Pievieno rozīnes, mandeļu skaidiņas;
  • cepamtraukā izmētā nelielus sviesta gabaliņus. Saliek ābolus un pilda caurumus ar krēmsiera masu (pusi no daudzuma), apkaisa ar kanēli;
  • cep uzkarsētā krāsnī 20-40 minūtes. Ilgums atkarīgs no ābolu šķirnes- tā, lai āboli jau mīksti, bet vēl nav izjukuši;
  • 5 min pirms cepšanas beigām visus ābolus pārsmērē ar atlikušo krēmsiera masu. Gatavus nedaudz padzesē pirms ēšanas!


Ražīgu rudeni!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru