sestdiena, 2018. gada 18. augusts

Tako ar vistas fileju jeb vakariņas meksikāņu stilā!


Kad vasara ir tik karsta kā šogad mums Latvijā, tad īstais laiks, lai pievērstos siltāku valstu kulinārijai. Mana izvēle šoreiz bija meksikāņu virtuve (Paldies draudzenei Aivai par ierosinājumu! ☺)  - Noche mexicana!!
Tako laiviņas ar vistas filejas pildījumu. Šoreiz gan bez tradicionālā Meksikas asuma. Tāda latvieša vidējā interpretācija. 
Gala rezultāts garšoja gan bērniem gan senioru paaudzei. Kas jauns mūsmājās, bet noteikti būs jāatkārto! Izdevās ļoti gardi.
Gatavoju pilnu cepešplāti, 24 tako laiviņas. Kas bija pietiekami, lai paēduši būtu 4 lieli+2 mazāki ēdāji. 
Sastāvdaļas
             2 kastītes Tako laiviņas,
             4 gab. vistas filejas,
             pipari, sāls, paprikas pulveris,
            1 burciņa Ananāsu salsa,
            1 liela paprika, 
            1 bundžiņa (400gr) konservēta kukurūza,
            1 bundžiņa (400gr) konservētas pupiņas,
            siers.
Pagatavošana:
  • smalki sagriež vistas fileju un izcep pannā ar garšvielām;
  • pāris minūtes pirms gatava, pievieno ananāsu salsu;
  • jau izceptai vistai pieber kukurūzu un pupiņas, kā arī sagrieztu papriku. Samaisa un atstāj nedaudz padzist;
  • pilda tako laiviņas un pārber ar rīvētu sieru. Uz cepešplāts kārto cieši vienu pie otras.

  • cep līdz siers izkusis.
Ēd karstas, pastāvējušas paliks mīkstas.

Otrs pildīšanas veids- tukšas tako laiviņas pāris minūtes apcep cepeškrāsnī un tad iepilda pildījumu. Tad tako laiviņas būs kraukšķīgākas, tik ātri nesamirks. 


Un pilnīgākai Meksikas noskaņai fonā uzliekam atbilstošu mūziku, glāzes piepildām ar tekilu un -olē- vakars var sākties!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru