pirmdiena, 2018. gada 13. augusts

Gurķu salāti. Konservējam.

Vasara jau ir tāds aktīvs konservēšanas laiks. Receptes daudz, spēj tik izmēģināt un testēt ko jaunu! Katru gadu mūsmājās tiek izmēģināts arī kas nebijis, kāda jauna recepte. Sākumā neliels daudzums, lai pagaršotu, izgaršotu un novērtētu. Un, ja galarezultāts uzrunā, tad arī lielākus daudzumus var burciņās salikt.
Šī vasaras jaunā recepte ir konkrētie gurķu/sīpolu salāti. Vienas nedēļas laikā rekomendēti no 2 dažādām saimniecēm! Tātad, populārs šīsvasaras variants! Arī sociālajos tīklos manīta. Hīts, tā teikt!
Mēģinājām. Un LABI! IR! Nu jau 3 porcijas pagraba plauktos rūmējas.
Sastāvdaļas: 2 kg gurķi, 1 kg sīpoli.
Marinādei - 2l ūdens, 400gr cukurs, 4 ēd/k sāls, 200gr etiķis, 100gr eļļa.

Pagatavošana:

  • sagriež ripiņās gurķus (ar visu mizu), sīpolus;
      • izvāra marinādi - visas sastāvdaļas salej katlā un uzvāra. Ber klāt sīpolus un gurķus. Un uzreiz arī noņem no uguns;
      • atstāj ~15min padzist;
      • atkārtoti liek karsēties līdz pirmajiem burbuļiem;
      • liek burkās, vāko ciet. Gatavs!




      Nav komentāru:

      Ierakstīt komentāru