piektdiena, 2018. gada 24. augusts

Gaileņu krēmzupa ar garnelēm.


Sēņu laikā ir jāēd sēnes!
Šogad vēl baraviku, kas ir mūsu vis-vis-visiecienītākās sēnes, sezona nav sākusies, bet gailenes atrast var gan. Tā nu vismaz reizi nedēļā top klasiskā gaileņu mērce, bet kādreiz arī kāds cits ēdiens ar gailenēm. 
Krēmzupas ir tāda laba lieta - nomaini tik kaut vienu piedevu un uzreiz kas cits! Šoreiz- ar gailenēm un garnelēm. Laba!
Pagatavošana:
  • nelielā ūdens daudzumā izvāra klasisku dārzeņu zupu- ar kartupeļiem, burkāniem, puķkāpostiem, kabacīšiem... Vai nu kas katram vislabāk garšo!
  • pievieno kastīti "Dzintars" kausēto sieru ar garneļu garšu. Sablenderē. Vēlamo biezību regulē pats- var pieliet nedaudz arī saldo krējumu;
  • uz pannas izcep sasmalcinātus sīpolus un gailenes. Pievieno zupai;
  • pasniedz un katrā šķīvī klāt ieber arī atlaidinātās garneles un zaļumus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru