Šī neceptā siera kūka ar persikiem ir ar tik krēmīgi maigu garšu! Īsts gardums ziemas/pavasara laikā, kad dārzos vēl svaigas pašmāju ogas nav pieejamas. Tad kā reizi laiks pagatavot ko izmantojot konservēto augļu klāstu!
Sastāv kūka no 3 kārtām- cepumu pamatnes, krēmīgās pamatmasas un persiku kārtas virspusē.
Gatavojama iepriekšējā dienā, pirms plānotās pasniegšanas.
Gatavojama iepriekšējā dienā, pirms plānotās pasniegšanas.
Izmantoju 24cm diametra veidnes kūku formu ar noņemamām malām.
pamatnei- 200 gr cepumi ("Selga" vai līdzīgi),
100 gr sviests;
pamatmasai - 400 gr krēmsiers,
300 gr bezpiedevu jogurts (šos abus ņemu Light versijas),
1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru,
200 gr konservētu persiku,
1/2 citrons,
vaniļas esence,
9 želatīna plāksnītes;
virskārtai - 200 gr konservētu persiku,
100 ml persiku sīrupu (no izmantoto konservēto persiku bundžas!),
1 želatīna plāksnīte.
Pagatavošanu uzsāk ar kūkas pamatnes sagatavošanu- sasmalcina cepumus smalkās drumstalās. Es to daru izmantojot blenderi. Izkausē sviestu un iejauc cepumos. Kārtīgi samaisa, samīca masu, lai visi cepumi būtu piesūkušies ar sviestu. Kūkas formiņas apakšu izklāj ar cepampapīru. Izber cepumu masu, izlīdzina un kārtīgi nospiež. Liek saldētavā uz to laiku, kamēr tiek pamatmasa gatavota.
Pamatmasai vispirms ūdenī liek uzbriedināt želatīna plāksnītes. Es to daru uzreiz katliņā, lai pēc ~ 10 minūtēm tajā pašā traukā, nolejot lieko ūdeni, uzsildītu un izkausētu želatīnu.
Saputo krēmsieru (istabas temperatūras) ar bezpiedevu jogurtu un iebiezināto pienu. Piespiež sulu no pus citrona un pievieno vaniļas esenci. Pieber sīki jo sīki sagrieztus persikus. Visu samaisa. Kā pēdējo pielej izkausētu želatīnu un kārtīgi izmaisa.
Saputo krēmsieru (istabas temperatūras) ar bezpiedevu jogurtu un iebiezināto pienu. Piespiež sulu no pus citrona un pievieno vaniļas esenci. Pieber sīki jo sīki sagrieztus persikus. Visu samaisa. Kā pēdējo pielej izkausētu želatīnu un kārtīgi izmaisa.
Ņem ārā no saldētavas kūkas formu un lej iekšā tajā kūkas pamatmasu. Liek ledusskapī uz ~ 2 stundām.
Virskārtu es uzklāju pēc aptuveni 2 stundām- lai pamatmasa būtu jau saželējusi un persiku šķēlītes neiegrimtu masā. Tātad- virskārtai ņem 100 ml no persiku sīrupa, iemērc tajā uz ~10 minūtēm želatīna plāksnīti. Pēc tam uzkarsējot sīrupu, plāksnīte izšķīs. Pāris minūtes (~3) atstāj atdzist. Persiku pusītes sagriež plānās šķēlēs. Kārto tās uz kūkas. Pārlej ar sīrupu.
Ja ir vēlme, papildus var dekorēt kūku ar kādām cukura pērlītēm vai šokolādes čipšiem.
Ja ir vēlme, papildus var dekorēt kūku ar kādām cukura pērlītēm vai šokolādes čipšiem.
Pirms apliešanas ar sīrupu-
Liek uz nakti ledusskapī kārtīgai sastingšanai.
Pirms izņemšanas, ar nazi apgriež ap kūkas malām, lai atdalītu no formiņas malas. Tad tik noņem maliņu nost.
Pirms izņemšanas, ar nazi apgriež ap kūkas malām, lai atdalītu no formiņas malas. Tad tik noņem maliņu nost.
Un kūka gatava ēšanai!
Lai garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru