piektdiena, 2017. gada 3. marts

Burkānu mērce.


Garšīga un veģetāra mērce! 
Izdomāju brīdī, kad bērniem uznāca "neēdam-nekādas-sēnes" periods. Jo līdz tam ierasti kā piedeva mūsmājās bija sēņu (šampinjonu visbiežāk) vai kāda gaļas mērce. Un rezultāts garšoja visiem! 
Derēs klāt visam- rīsiem, griķiem, grūbām, kartupeļu biezenim... 


Sastāvdaļas: 2 vidēji burkāni,
                            1 liels sīpols,
                            200 ml saldais krējums (vai, labākā gadījumā- mērču krējums, jo tam mazāks tauku procents),
                            ~100 ml piens,
                            2 ēd/k gurķu mērce (vai alternatīvai- vidēji liels marinēts gurķis + 1 ēd/k saldās sinepes),
                            garšvielas- dilles, citronpipari, sojas mērce,
                            nedaudz eļļa.

Pagatavošana: sarīvē burkānus un sīki sasmalcina sīpolu. Ber uz uzkarsētas pannas un nelielā eļļas daudzumā apcep ~5 min. Pielej nedaudz ūdeni un vēl ~ 5min pasautē visu. Tajā brīdī burkāni būs kļuvuši mīksti, bet vēl neizjukuši! 
Piemaisa gurķu mērci (vai smalki sagrieztu marinēto gurķi un sinepes), pielej saldo krējumu. Pieber garšvielas un sojas mērci pēc garšas. Apmaisot uzkarsē, līdz burbuļošanai. Pielej pienu- bet tā daudzums atkarīgs, cik šķidru mērci vēlaties. Visu samaisa un vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās.
Gatavs!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru