ceturtdiena, 2018. gada 8. novembris

Zemeņu musa kūka ar šokolādi.


Kad meitas vēlmes -zemenes un šokolāde- bija jāsavieno vienā kūkā, šoreiz tapa zemeņu musa-šokolādes kūka. Ar 3 daļām- pamatkārtā šokolādes braunijs, tad zemeņu musa kārta un pa virsu šokolādes ganašs ar ogu/augļu (ja ir vēlme) dekorējumu.
Garšīgi, saldi un svaigi vienlaikus!

Sastāvdaļas:
pamatkārtai- 2 olas, 100gr sviests, 80gr milti, 100gr brūnais cukurs, 80gr tumšā šokolāde, šķipsniņa sāls;
musa kārtai - 500ml blenderētas zemenes (droši izmantojam saldētās zemenes!), 200gr krēmsiers, 200ml saldais krējums, 13gr želatīns, 50ml ūdens, cukurs un vaniļas cukurs pēc savas salduma izjūtas!;
pārliešanai (ganaša kārta) - 100gr tumšā šokolāde, 120ml saldais krējums. Dekorēšanai, protams, vislabāk iederētos svaigas zemenes. Bet nesezonā noteikti var aizstāt ar jebkurām citām ogām/augļiem. Vai arī atstāt kūku tik ar šokolādes ganaša pārklājumu.

Pagatavošana:
  • šokolādes braunija kārtai vispirms ņem katliņu un uz neliela karstuma maisot izkausē tajā sviestu+šokolādi+50gr cukura. Noliek atdzist. Pa to laiku otrus 50gr cukura saputo ar olām līdz gaisīgai masai. Masas savieno un pievieno miltus un sāli. Saputo. Cep veidnē (ja silikona formiņa, tad iesmērē ar sviestu, ja parastā kūkas forma- ieklāj cepampapīru) 180grādu temperatūrā ~12min. Pēc izcepšanas pilnībā atdzesē.
  • musa kārtai pirmo uzbriedina želatīnu- aplej to ar ūdeni un noliek uz 10min. uzbriest. Sablenderē zemenes ar cukuru -cik saldu vēlas masu. Pievieno krēmsieru (istabas t') un saputo. Pievieno izkausētu želatīnu. Citā traukā saldo krējumu saputo līdz putkrējuma konsistencei. Viegli iemaisa masā.
    Veidnē ar noņemamām malām liek šokolādes braunija kārtu, tad pārlej ar zemeņu musa masu. Liek ledusskapī sastingt uz kā minimums 4 stundām vai vislabāk- uz nakti. Šokolādes virskārtu var jau pēc ~4 stundām pārliet;
  • ganaša pagatavošana - katliņā lej saldo krējumu, uzkarsē to un pievieno gabaliņos salauztu šokolādi. Maisa, kamēr visa šokolāde izkususi. Noliek atdzist.
    Pārlej kūku un liek ledusskapī pilnīgai sastingšanai. Virskārta nebūs cieta. Līdz ar to kūku viegli sagriezt.
    Ar augļiem dekorē pirms pasniegšanas.


Versija, kur virskārtā ir tikai baltās šokolādes ganašs - 

2 komentāri:

  1. Ļoti garda! Cepu jau kādu 10 reizi..lielisks veids kā izmantot saldētās zemenes.Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Lai tik vairāk iemeslu dzīvē, kad kūkas gatavot!

      Dzēst