piektdiena, 2018. gada 19. oktobris

Apelsīnu kēkss.


Apelsīnu kēkss ar sulīgu, gana klasisku kēksa garšu. Glazūrai izmantoju citrona sulu, tāpēc pēc garšas pat varētu dēvēt par citrusa kēksu!
Vispār kēksu ēra manās mājās sākusies pateicoties (beidzot!) iegādātajai silikona kēksa formiņai ar tukšo vidu. Līdz ar to cepšana kļuvusi viegla, nekas nekur nepielīp, viegli mazgāt. Nu kā jau ar silikona virtuves lietām tas ir - prieks strādāt!
Sastāvdaļas
        200gr sviests (istabas t'),
        150 gr cukurs,
        1 ēd/k vaniļas cukurs,
        150 gr kviešu milti,
        100 gr mandeļu milti,
        3 olas,
        1 t/k cepamais pulveris,
        1 liels apelsīns,
apelsīnu sukādes.
Un glazūrai būs nepieciešams- 100 gr pūdercukurs un 2 ēd/k citrona sula.

Pagatavošana:
  • saputo mīksto sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru līdz masa kļuvusi gaiša un krēmīga;
  • pievieno olas un kārtīgi atkal visu saputo;
  • pieber abus miltus un cepamo pulveri- samaisa;
  • no apelsīna norīvē miziņu un izspiež sulu- pievieno mīklai, pieber sukādes;
  • mīklu lej kēksa formā ar tukšu vidu un cep 180 grādos aptuveni 45 minūtes (gatavību pārbauda ar kociņu). Gatavo kēksu kādas 15 minūtes atdzesē tur pat formiņā.
  • Pagatavo glazūru- izsijātā pūdercukurā pielej citrona sulu, nedaudz uzgaida un samaisa. Masa kļūs mīksta, tekoša. Pārlej izņemto kēksu. 
Glazūra notecēs un uzreiz arī jau sastings. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru