otrdiena, 2018. gada 9. oktobris

Mango neceptā kūka. Mango muss. Šokolādes muss.


Mussa kūkas sākusi taisīt esmu nesen. Bet garšo visiem! Tā nu patreiz nodarbojos ar mūsu īstās kūkas ar īsto garšu un salikumu meklējumiem un izmēģinājumiem! Šī brīža favorīts- mango un baltās šokolādes musa kūka! Kaloriju daudz, bet garšo tik labi....
Pagatavošana musa kūkam nav sarežģīta, bet laikietilpīga gan. Jo katrai kārtai jāļauj saželēt, pirms lej nākamo.
Sastāv no 4 kārtām. Taisīt formā ar noņemamām malām.
Sastāvdaļas:
1.kārtai (pamats) - 200 gr "Selgas" klasiskie cepumi, 100 gr sviests.
2.kārtai - 200 gr baltā šokolāde, 400 ml saldais krējums, 10 gr želatīns, 50 ml ūdens.
3.kārtai - 400 gr mango biezenis, 10 gr želatīns, 50 ml ūdens, 200 ml saldais krējums, 50 gr cukurs, 100 gr sagriezts mango.
4.kārta (virskārta)- 100 gr sagriezts mango, 200 ml sīrups (vai sula), 5gr želatīns.

Pagatavošana
  • pamatkārtai sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Kārtīgi samaisa un cieši izklāj formas pamatni (formiņā noteikti jāieklāj cepampapīrs). Liek ledusskapī, kamēr tiek gatavota šokolādes musa kārta;
  • šokolādes musa gatavošanu sāk ar želatīna uzbriedināšanu - aplej želatīnu ar aukstu ūdeni. 150ml no saldā krējuma daudzuma katlā uzsilda kopā ar šokolādi, kamēr iegūst viendabīgu masu. Noliek nedaudz atdzist. Atlikušos 250ml saldā krējuma saputo putkrējuma konsistencē. Pie šokolādes masas pievieno izkausētu želatīnu, kārtīgi iemaisa. Tad iecilā putkrējumu. Lej pa virsu pamatkārtai un liek ledusskapī sastingšanai uz kādām 2 st.;
  • mango musa pagatavošanai es izmantoju jau gatavo, veikalā nopērkamo, mango biezeni. Svaigos mango izmanto tikai gabaliņos sagrieztus virskārtai un musa kārtas papildināšanai. Bet, ja nevēlas tik ļoti izteiktu mango garšu ,tad gabaliņus var aizstāt ar konservēto mango (nopērkams viss ir parastajos pārtikas veikalos). Tātad - uzbriedina želatīnu, pēc tam to izkausē un pievieno mango biezenim. Iecilā tajā saputoto putkrējumu (saldais krējums+ cukurs). Cukura daudzumu jāpieregulē pēc savas salduma izjūtas. Bet atceroties, ka šokolādes musa kārta ir diezgan salda! Pievieno smalki sagrieztos mango gabaliņus, samaisa un lej virsū kūkai. Atkal formu liek ledusskapī sastingšanai.
  • virskārtu veido mango augļu gabaliņi pārlieti ar sīrupa/sulas želeju. Tātad- uzbriedina želatīnu, izkausē un pievieno sīrupam (ja lieto konservēto mango, tad izmanto to pašu sīrupu no bundžas) vai sulai. Kūkas virspusē izkārto mango gabaliņus un pārlej ar šķidrumu. Liek ledusskapī uz nakti.
Šī ir kūka, kas jāuzglabā ledusskapī. Bet garšos lieliski gan otrajā gan arī trešajā dienā!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru