Viens no Somijas tradicionālajiem saldajiem ēdieniem, kas tiek pasniegts visur- sākot no bērnudārza un darbavietu ēdnīcām līdz pat smalkākām pilsētas ēstuvēm.
Lielā pankūka, kas vairāk kādu pīrāgu atgādina. Bet pagatavot viegli! Sagatavo mīklu, lej uz cepeškrāsns lielās plāts un pēc pusstundas kas gards gatavs!
Sastāvdaļas:
100 gr sviests,
2 olas,
120 gr cukurs,
1 ēd.k vaniļas cukurs,
250 gr milti,
800 ml piens,
1 t/k sāls,
1 t/k cepamais pulveris.
Pagatvošana ir ātra un viegla! Izkausē sviestu, noliek padzist. Pa to laiku bļodā sakuļ olas ar abiem cukuriem. Pievieno sviestu un pienu, samaisa. Kā pēdējos pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļi.
Cepeškrāsns lielo plāti ar paaugstinātajām malām izklāj ar cepampapīru (lai arī malas būtu apsegtas). Lej virsū mīklu. Cep 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
Cepeškrāsns lielo plāti ar paaugstinātajām malām izklāj ar cepampapīru (lai arī malas būtu apsegtas). Lej virsū mīklu. Cep 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
Virspusi, pēc vēlmes,var apkaisīt ar kanēli vai šokolādes skaidiņām.
Gatavu sagriež kvadrātos.
Ēd siltu! Tradicionāli virsū liek kādu ievārījumu un putukrējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru