pirmdiena, 2018. gada 17. decembris

Klasiskā siera kūka ar zemenēm.


Siera kūkas es gatavoju abos veidos- gan ar cepšanu gan bez cepšanas, ar želatīnu.
Šī ir tāda ļoti pat klasiska siera kūkas recepte- ar smilšu mīklas pamatni, krēmsiera masu un svaigām zemenēm virspusē. Laba. Un izdodas vienmēr!
Sastāvdaļas:
pamatnei - 150 gr sviests (istabas t'),
                      250gr milti,
                      100 gr cukurs;
krēmsiera masai - 600 gr krēmsiers,
                               400 gr skābais krējums,
                               250 gr cukurs,
                               3 olas,
                               80 gr kartupeļu ciete,
                               1 citrons,
                               50 gr vaniļas cukurs;
virskārtai-  svaigās zemenes sablenderētas ar cukuru (pēc garšas).

Pagatavošana: tā ir viegla un neprasa nekādas īpašas iemaņas! Sāk ar pamatnes pagatavošanu - līdz viendabīgai mīklai samīca visas 3 sastāvdaļas. Cepšanas formu (ar noņemamām malām) izklāj ar cepampapīru. 2/3 no mīklas izklāj pa formiņas pamatni un liek cepties uz 5-7 minūtēm.
Pa to laiku pagatavo pamatmasas mīklu. Lielā bļodā liek krēmsieru (istabas t' pastāvējušu), krējumu un abus cukurus -sablenderē. Tad pa vienai iekuļ klāt olas. Kā pēdējo iemaisu kartupeļu cieti un sulu, kas izspiesta no 1 citrona.
Formiņā no atlikušās pamatnes mīklas izveido apmalītes un tad lej iekšā krēmsiera masu. Liek cepties 180grādos uz 50 minūtēm.
Nedaudz kūku atdzesē neizņemot no formiņas. Tad, noņem formiņas malas un pārlej ar pusi no salbenderētajām zemenēm. Droši izmantot var arī saldētās zemenes! Kūku liek uz pāris stundām vai nakti vēsā vietā.
Atlikušo zemeņu masu uzlej jau pirms pasniegšanas.

Un aveņu laikā tapa siera kūka ar aveņu virskārtu-


Šī nu ir tā kūka, kas labi garšos gan nākamajā gan vēl aiznākamajā dienā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru