Šokolādes kēksiņu jeb mafinu galvenais izdošanās priekšnoteikums ir nepārcept tos! Lai gatavi tie ir mīksti un sulīgi. Un tad garšos visiem!
Sastāvdaļas:
100 gr tumšā šokolāde,
50 gr sviests,
150 gr milti,
200 gr mascarpone siers,
1 ola,
50 gr brūnais cukurs + 1 ēd/k vaniļas cukurs,
1 t/k cepamais pulveris,
80 gr rozīnes.
Pagatavošana:
- katliņā izkausē sviestu un šokolādi;
- citā traukā saputo olu ar abiem cukuriem;
- piemaisa klāt mascarpone + milti ar cepamo pulveri; pievieno izkausēto šokolādi;
- kā pēdējās iemaisa izmērcētas un nosusinātas rozīnes;
- pilda mazajās kēksiņu formiņās un cep 12-14 minūtes (atkarīgs no formiņu lieluma);
- gatavus var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru