Pienācis īstais laiks konservēšanai! Nu tāds īsteni latvisks meditācijas veids. Un vēl ar pievienoto vērtību- gardiem salātiem iznākumā.
Vīramātes recepte. Līdzīgi klasiskajiem "Latgales salātiem".
Ar mana virtuves "superdrauga"- virtuves kombaina - palīdzību ātri izpildāma, jo nav stundas jāpavada šķēlējot gurķus un sīpolus. Žvīk-žvāk un 3 minūtēs 5 kg dārzeņu tiek sagriezti!
Ar mana virtuves "superdrauga"- virtuves kombaina - palīdzību ātri izpildāma, jo nav stundas jāpavada šķēlējot gurķus un sīpolus. Žvīk-žvāk un 3 minūtēs 5 kg dārzeņu tiek sagriezti!
Sastāvdaļas:
4 kg gurķi un 1kg sīpoli (abiem svars jau nomizotiem),
10 ēd/k sāls,
5 ēd/k cukurs,
25 ēd/k eļļa,
15 ēd/k etiķis.
Pagatavošana: nomizo gurķus un sīpolus, sagriež šķēlītēs. Samaisa, pievienos sāli un cukuru un noliek uz 2 stundām atsuloties.
Pievieno eļļu, etiķi, samaisa un pilda burciņās.
Karsē ūdens peldē 20 minūtes 85-90grādu temperatūrā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru