pirmdiena, 2019. gada 8. jūlijs

Puķkāposts ar sieru.


 Ziedkāposti jeb puķkāposti ir tie dārzeņi, kas ne visiem garšo. Garša it kā ne pārāk spēcīga, bet gana specifiska. Tomēr, garšīgi pagatavojot, šī dārzeņa ēdēju skats noteikti aug!
Konkrētais sacepums ir labs pamatēdiens pie gaļas vai zivs. Vai vienkārši ar prāvu salātu porciju notiesājama maltīte. 
Sastāvdaļas:
1 liela puķkāposta galviņa, 2 olas, piens, garšvielas, svaigās dilles, 2-3 ēd/k milti, nedaudz sviests, zilais siers, cietais siers (vai kāds cits kūstošs siers).

Pagatavošana:
  • sadala puķkāpostu atsevišķajās ziedkopās un liek vārīties sālsūdenī līdz vidējai gatavībai, nokāšs;
  • cepamtrauku iesmērā ar sviestu, ber tajā puķkāpostu. Pārkaisa ar sasmalcinātu zilo sieru;
  • kādā traukā sakuļ olas ar garšvielām, dillēm, pienu un miltiem. Līdzīgi kā šķidrai omletei! Pārlej ziedkopas;
  • cep uzkarsētā cepeškrāsnī līdz olu masa no virspuses nedaudz apbrūninājusies un puķkāposts ir mīksts. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un vēl pāris minūtes cep. Kopā sanāk ~20 minūtes. Gatavs! 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru