Šis nav klasiskais biezpiena sacepums, kas ir biezs un smagnējs. Šī ir tāda ātrāka, vienkāršāka un gaisīgāka versija. Pēc garšas arī atšķiras. Bet tāpat vislabāk garšo ar dzērveņu ķīseli!
Sastāvdaļas:
300 gr biezpiens,
3 ēd/k cukurs,
1 ēd/k vaniļas cukurs,
3 ēd/k manna (+1 ēd/k formiņai),
2 olas,
1 t/k cepamais pulveris,
rozīnes,
nedaudz sviests
Pagatavošana: samaisa (vai sablenderē) biezpienu kopā ar mannu. Citā traukā sakuļ olas ar abiem cukuriem līdz gaisīgai masai. Pievieno biezpienu un cepamo pulveri, samaisa. Kā pēdējās iemaisa izmērcētas rozīnes.
Formiņu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannu, lej mīklu un cep ~20minūtes.
Ja vēlas biezāku sacepumu, tad visas sastāvdaļas dubulto.
Ja vēlas biezāku sacepumu, tad visas sastāvdaļas dubulto.
Pasniedz ar kādu ķīseli.
Cik grādu jācep?
AtbildētDzēst180grādos.
Dzēst