otrdiena, 2019. gada 6. augusts

Ātrs un gaisīgs biezpiena sacepums.


Šis nav klasiskais biezpiena sacepums, kas ir biezs un smagnējs. Šī ir tāda ātrāka, vienkāršāka un gaisīgāka versija. Pēc garšas arī atšķiras. Bet tāpat vislabāk garšo ar dzērveņu ķīseli!


Sastāvdaļas
     300 gr biezpiens,
     3 ēd/k cukurs,
     1 ēd/k vaniļas cukurs,
     3 ēd/k manna (+1 ēd/k formiņai),
     2 olas,
     1 t/k cepamais pulveris,
     rozīnes,
     nedaudz sviests

Pagatavošana: samaisa (vai sablenderē) biezpienu kopā ar mannu. Citā traukā sakuļ olas ar abiem cukuriem līdz gaisīgai masai. Pievieno biezpienu un cepamo pulveri, samaisa. Kā pēdējās iemaisa izmērcētas rozīnes.
Formiņu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannu, lej mīklu un cep ~20minūtes.
Ja vēlas biezāku sacepumu, tad visas sastāvdaļas dubulto. 

Pasniedz ar kādu ķīseli.

2 komentāri: