piektdiena, 2019. gada 9. augusts

Šokolādes ogu kūka.

Ogu laikā jācep kūkas ar ogām. Un nav svarīgi, pats salasi, omīte iedod vai tirgū nopērc, galvenais -Latvijas gardās ogas vasarā/rudenī IR jāsaēdas!
Ja garšo šokolāde, tad top šokolādes - ogu kūka!
Garšīga! 
Ideju šai kūkai noskatīju savā iemīļotajā žurnālā "Ievas virtuve"(Nr.7 (119)). Šo to aizvietojam, šo to pielāgojam, šo to uzlabojam un sulīgi saldskāba kūka ir gatava!
Sastāvdaļas:
šokolādes mīklai- 200gr milti, 2 olas, 1 t/k cepamais pulveris, 120gr sviests, 150gr šokolāde, 50gr brūnais cukurs, 50gr kefīrs;
ogu kārtai - 400-500gr svaigas ogas (mellenes, avenes, upenes, jāņogas...)- vai nu viena veida, teiksim melleņu kūka, vai arī samiksēt vairākus ogu veidus; 2 ēd/k brūnais cukurs;
drumstalām - 100gr milti, 110gr sviests, 80gr baltais cukurs, 20gr vaniļas cukurs.

Pagatavošana: 
  • gatavo šokolādes mīklu - katliņā izkausē šokolādi, sviestu un cukuru, atstāj nedaudz atdzist. Citā traukā sakuļ olas, pievieno kefīru. Maisot pievieno izkausēto šokolādes masu, iesijā miltus un cepamo pulveri;
  • mīklu lej cepamajā traukā (man visērtāk liekas cept tortes veidnē ar noņemamajām malām, kur apakšu izklāju ar cepampapīru). Pa virsu izber ogas, apkaisa ar brūno cukuru;
  • gatavo drumstalas - sarīvē aukstu sviestu, pieber miltus un cukurus un ar rokām saberž visu kopā. Pārkaisa kūku un liek cepties 180grādos ~30minūtes;
  • gatavu nedaudz atdzesē tur pat formiņā, tikai tad ņem ārā. Ēd atdzisušu.


Arī nākamajā dienā kūka garšo lieliski!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru