piektdiena, 2019. gada 16. augusts

Skābā krējuma kēkss.

Šis kēkss sanāk nedaudz mitrāks kā klasiskais kēkss ar rozīnēm. Un, pateicoties pievienotajam citronam, arī ar svaigāku garšu. 
Cep silikona kēksa/ maizes formiņā. 
Sastāvdaļas:
     300 gr skābais krējums,
     180 gr brūnais cukurs,
     2 ēd/k vaniļas cukurs,
     2 olas,
     150 gr kviešu milti + 100 gr auzu milti,
     1 t/k cepamais pulveris,
     1/2 citrons,
     100 gr rozīnes.

Pagatavošana:
  • sakuļ līdz gaisīgai masai olas ar abiem cukuriem;
  • pievieno krējumu, miltus - es daļai lietoju auzu miltus, bet, protams, visu daudzumu var bērt kviešu miltus. +cepamais pulveris;
  • pielej no puscitrona norīvētu miziņu un izspiesto sulu. Ja mazs citrons, izlieto veselu;
  • kā pēdējās iemaisa izmērcētas un nosusinātas rozīnes;
  • mīklu lej silikona formiņā (ļoti patīk lietot silikona virtuves piederumus, jo tā var izvairīties no papildus taukvielu lietošanas kā arī nekas nekad nepieraujas pie malām un nepiedeg). Cep 180 grādos 45-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Gatavu atdzesē formiņā.

Izdodas mīksts, rozīnīgs un svaigs kēkss!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru