Ir klāt ābolu laiks! Receptes ir ļoti daudz, kā garšīgi ābolus virtuvē pārstrādāt.
Mūsmājās ļoti bieži-gan cepu ābolu plātsmaizes un kūkas, gan uzpūtenis un ķīselis labi visiem garšo. Un šie cepumi arī. Jo pagatavot gana viegli un tie izdodas tik mīksti.
No dotā daudzuma izcept var 2 plātis ar cepumiem.
Sastāvdaļas:
100 gr sviests,
80 gr brūnais cukurs,
2 ēd/k vaniļas cukurs,
2 olas,
250 gr milti,
1 t/k cepamais pulveris,
2 tk kanēlis,
3 ēd/k auzu pārslas,
200 gr bezpiedevu jogurts,
2 vidēja izmēra āboli.
Pagatavošana:
- mīkstu sviestu sakuļ ar olām un abiem cukuriem;
- pievieno jogurtu, auzu pārslas, samaisa;
- pievieno miltus, kanēli un cepamo pulveri, samaisa;
- ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, iemaisa mīklā;
- uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, kārto mīklas čupiņas, nedaudz pieplacina;
- cep 180 grādos 15-20 minūtes.
Labi garšo gan silti gan jau atdzisuši!
Cepumu ideja aizgūta no Krievijas kulinārijas saita- "Едим дома"
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru