Dažāda veida biezpiena izstrādājumus mājās es gatavoju ļoti bieži. Cepumi, pīrāgi, krēmi, kūkas, sacepumi... Iespējas plašas un garšīgas!
Šis ir tāds gana klasisks biezpiena sacepums, ko pasniedz ar kādu ķīselīti. Nedaudz atšķirīgu to dara pievienotās kokosa skaidiņas un žāvētas dzērvenes.
Šis ir tāds gana klasisks biezpiena sacepums, ko pasniedz ar kādu ķīselīti. Nedaudz atšķirīgu to dara pievienotās kokosa skaidiņas un žāvētas dzērvenes.
Sastāvdaļas: 600gr
vājpiena biezpiena, 3 olas, 50gr cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 30gr
sviests, 4 ēd/k manna, 4 ēd/k kokosa skaidiņas, 2 ēd/k kartupeļu ciete,
50 gr rozīnes/žāvētas dzērvenes, šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
- atdala olām dzeltenumus un baltumus. Dzeltenumus ar abiem cukuriem saputo līdz gaisīgai masa;
- piemaisa biezpienu, mannu un cieti;
- pievieno izkausētu sviestu;
- iemaisa kokosa skaidiņas. Rozīnes vai dzērvenes siltā ūdenī nomazgā, nosusina un ber klāt masai;
- citā traukā saputo olu baltumus ar sāls šķipsniņu. Lēni iecilā biezpiena masā.
- cep traukā, kas izklāts ar cepampapīru ~40minūtes (180grādos).
Ja sacepumu cep multikatlā - izklāj to ar cepampapīru un cepu kūku režīmā 1 stundu.
Atdzesē tur pat formiņā. Pasniedz ar ķīseli vai ēd tāpat kā pīrāgu. Labi garšos arī nākamajā dienā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru