otrdiena, 2020. gada 25. augusts

Šokolādes cepumi - divkrāsu.

Jums garšo šokolāde? Jums garšo cepumi?  Nu tad ar steigu jācep šie! Apkārt kraukšķīgi, viducītī mīksti. Saldi. Un gardi! 

Iesaku izmantot 2 veidu šokolādi- balto un tumšo. Tas līdzsvaro saldumu. 

Sastāvdaļas: 120gr sviests (istabas t⁰), 2 olas, 150gr brūnais cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 300 gr milti, 1/2 t/k cepamais pulveris, 1 ēd/k nesaldināts kakao, 250 gr šokolāde (baltās un tumšās šokolādes attiecība pēc vēlmēm).

Pagatavošana

  • mīkstu sviestu saputo ar abiem cukuriem. Kad masa kļuvusi viendabīga, pa vienai pievieno olas;
  • citā traukā samaisa miltus + kakao+ cepamais pulveris. Pakāpeniski pievieno mīklai;
  • kā pēdējo pievieno šokolādi- ja lieto šokolādes čipšus, tad tos ber pa tiešo mīklā, bet, ja lieto šokolādi tāfelītē, tad ar nazi to sasmalcina. Man labāk patīk, kad šokolāde ir ar nazi smalcināta, jo tad gabaliņi ir nevienādi un cepot daži izkusīs vairāk, bet citi paliks kā gabali;
  • mīklu uz 20-30minūtēm ievieto ledusskapī;
  • no mīklas veido bumbiņas (~3cm diametrā jeb vienas pilnas tējkarotes daudzumā), novieto uz ar cepampapīru apklātas plāts un nedaudz piespiež. Šie cepumi cepot neizpletīsies daudz, pavisam nedaudz. Tāpēc atstarpēm nav jābūt ļoti lielām. Es lieku uz 1 plāts 4x4 bumbiņas. No dotās mīklas daudzuma sanāk nepilnas 3 plātis cepumu.

  • Uzkarsētā 180⁰ cepeškrāsnī cepumus cep 12-14 minūtes. Kā jau visiem šokolādes cepumiem, arī šiem galvenais ir tos nepārcept. Labāk nedaudz mazāk kā pa daudz!
Garšīgi būs gan silti gan jau atdzisuši.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru