Vistas gaļas ēdienu gatavošanu iecienījuši daudzi. Lēti, ātri, garšīgi!
Šis ir tāds uzlabots un garšām papildinātāks vistas stilbiņu pagatavošanas veids. Gaļa sanāk ar citronu svaigumu un olīvu sāļumu.
Sastāvdaļas: 1,5kg vistas stilbiņu (tieši tik piepilda 35x25cm lielu cepamtrauku), barbekjū mērce, maltie pipari, 1 liels citrons, 4-5 ķiploku daiviņas, 100gr olīves bez kauliņiem, 100gr fetas siers, svaigas dilles (vai rozmarīns).
Pagatavošana: stilbiņus nomazgā, nosusina un apsmērē ar barbekjū mērci + apkaisa nedaudz pipariem. Kārto cepamtraukā (vai nu nedaudz iesmērē ar sviestu vai, kā es labāk daru- izklāj ar folliju). Pa virsu liek daiviņās sagrieztu citronu, notīrītus ķiplokus, uzber olīvas un apkaisa ar svaigām dillēm (vai rozmarīnu, kas tradicionāli ir vistas garšviela. Bet, tā kā man pašai negaršo šī garšviela, tad izmantoju tikai dilles).
200grādos uzkarsētā cepeškrāsnī liek cepties uz 30-35 minūtēm.
Pārkaisa ar fetas sieru un vēl 15 minūtes turpina cept.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru