piektdiena, 2020. gada 2. oktobris

Suši kārtainie salāti.

 Ja Tev garšo suši, tad garšos arī šie kārtainie salāti. Jo, pēc būtības, tie ir tie paši suši, tikai izklātā veidā!
Variants, kad nevēlies tīt pats suši vai arī, ja ne pārāk garšo nori lapas. Salātos tās ir tikai pamatnei.

Sastāvdaļas - tās pašas, ko ierasti liec suši (rollos). Mūsu salāti ir ļoti klasiski- nori lapas, suši rīsi (2 rīsu kārtām 300gr)+ piedevas to iemarinēšanai (suši etiķis, cukurs, sāls), 1 kastīte kausētais siers, 100gr krēmsiers, svaigs lasis vai forele, svaigais gurķis, marinēts ingvers, sojas mērce, sezama sēkliņas. Protams, sastāvdaļas var būt visdažādākās, kādas nu garšo ietītas suši vai rollos.

Pagatavošana: kā pirmos novāra suši rīsus un iemarinē pēc norādēm uz paciņas, atdzesē. Sajauc ar sīki sagrieztu ingveru.
Salātus vislabāk kārtot kādā formā ar noņemamām malām.
Pa kārtām: pamatni vienlaidus izklāj ar nori lapām, tiem virsū liek pusi rīsu, izlīdzina. Apsmērē ar sajauktu kausēto sieru/krēmsieru/sojas mērci. Tālāk liek plānās šķēlītēs sagrieztu gurķi. Tad seko laša kārta. Pirms likšanas es lasi apkaisu ar sāls/cukurs/citronpipari maisījumu. Liek atlikušos rīsus un izlīdzina (ar mitrām rokām tas sanāks visātrāk). Apklāj ar atlikušo krēmu, pārkaisa ar sezama sēklām. 

Dekorē salātus jau atkal pēc patikas- ingvers, ikri, avakado šķēlītes, garneles.... Variantu daudz!
Pirms pasniegšanas salātus uz kādu laiku ievieto ledusskapī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru