svētdiena, 2020. gada 18. oktobris

Laša zupa.

Laša zupa ir Somijas viens no klasiskajiem ēdieniem. Populārākā zupu kategorijā pilnīgi noteikti!
Līdzība garšas ziņā ar latviešiem vairāk zināmo ezeru zivju zupu nav izteikta, jo lasis pats par sevi ir ar ne tik izteiktu zivju garšu. Līdz ar to zupa ir maigāka.
Sastāvdaļas nav daudz, iespējas variācijām maz! Bet ir jau tāpat garšīga!

Sastāvdaļas: kartupeļi, burkāni, sīpols, laša fileja, krēmsiers ar laša vai zaļumu garšu, garšvielas, smaržīgie pipari, svaigas dilles.

Pagatavošana kā jau zupām ierasts- katlā ūdenī ar garšvielām (vai buljonā) un pāris pipariem liek smalki sagrieztus kartupeļus, sarīvētus burkānus un iepriekš apceptu sīpolu. Vāra līdz gandrīz gatavs.

Pievieno gabalos sagrieztu laša fileju (uz 2 l ūdens liek aptuveni 0,5-0,7kg filejas) un kastīti krēmsiera. Vāra vēl 5 minūtes. Noteikti šķīvī pievieno svaigas dilles!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru