Ja nav iedvesmas vai laika cept klasisko kūku Napoleons, tad izlīdzoties ar veikalā nopērkamajām kārtainās mīklas plāksnēm, top slinkāka versija. Jo mīklu kāds cits jau pagatavoji, sadalījis un izrullējis!
Sastāvdaļas: 4 plāksnītes kārtainās mīklas, 1 ola, 2 ēd/k milti, 100ml piens, 100gr cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 80gr sviests, svaigas mellenes.
No šīm sastāvdaļām sanāks neliela 25x20cm liela kūciņa. Ja grib tādu nopietnāku, tad visas sastāvdaļas dubulto un pa 2 mīklas plātnēm saliek blakām kopā.
Pagatavošana:
- atlaidina mīklas plāksnītes. Izrullē tās maksimāli plānos taisnstūros. Mēģina visām ievērot vienādus izmērus. Pirms cepšanas sadursta ar dakšiņu. Cep uzkarsētā 180grādu cepeškrāsnī 6-7minūtes. Atdzesē;
- pagatavo krēmu- saputo olu ar abiem cukuriem. Pievieno miltus. Katlā uzvāra pienu, pievieno uzputoto masu un maisot turpina vārīt, līdz sabiezē. Iemaisa sviestu. Krēmu atdzesē;
- svaigas mellenes (vai avenes) sablenderē;
- ja izceptās mīklas plāksnes nevienādas, aplīdzina. Kārto kūku- katru mīklas plāksni apsmērē ar mellenēm, tad pa virsu liek krēmu. Šādi saliek visas 4 kārtas. Apkaisīt var ar sadrupinātajiem mīklas atlikumiem. Uz nakti liek ledusskapī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru