Ir sācies tas foršais gada laiks, kad piparkūkas ir visur! Un tad arī virtuvē tās "ienāk". Daudzajiem cepumu desertiem vai krēmiem pievienojot piparkūkas rodas tāda ziemas garša. Svētku tuvošanās sajūta!
Mums ģimenē iecienītākās ir zviedru piparkūkas - plānas jo plānas, kraukšķīgas... mmm...
Un šoreiz saldākai dzīvei tapa biezpiena-piparkūku krēms. Pasniegts ar skābenu meža ogu ķīseli.
Sastāvdaļas: 100gr piparkūkas, 300gr biezpiens, 200ml saldais krējums, 4 plāksnītes želatīns, kanēlis, cukurs un vaniļas cukurs.
Pagatavošana: aukstā ūdenī uzliek uzbriedināt želatīnu uz 10 minūtēm. Pa to laiku saputo saldo krējumu ar cukuriem (pēc savas salduma vēlmes), piemaisa klāt biezpienu un kanēli.
Piparkūkas sadrupina un iemaisa biezpiena masā. Visam pievieno izkausētu želatīnu. Lej traukā un liek uz pāris stundām ledusskapī sacietēt.
Pasniedz ar kādu ķīselīti.
Piparkūkas sadrupina un iemaisa biezpiena masā. Visam pievieno izkausētu želatīnu. Lej traukā un liek uz pāris stundām ledusskapī sacietēt.
Pasniedz ar kādu ķīselīti.
Vienkārši!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru