ceturtdiena, 2020. gada 26. novembris

Melleņu/ meža ogu kēkss.

 Mitrs, mīksts un garšīgs kēkss ar daudz ogām! Un tumšā krāsā, kas ir gana neierasti.

Šī kēksa pamatrecepte mūsu ģimenē ir sen- jau no Padomju laikiem. Pazīstama ar nosaukumu - Ievārījuma kēkss. Domāju, ka daudzās mājās tāds tika cepts. Nu gan nedaudz pārveidotā veidā es to gatavoju. Garšo gan lielajiem, gan mazajiem. 

Sastāvdaļas: 300gr ievārījums - melleņu vai dažādu meža ogu; 1t/k soda; 150gr brūnais cukurs; 200gr milti; 300gr bezpiedevu jogurts; 1 ola; 100-150gr saldētas mellenes vai citas meža ogas. 

Pagatavošana: bļodā samaisa ievārījumu ar sodu un atstāj uz 5 minūtēm "sadraudzēties". Tad liek klāt olu, cukuru un bezpiedevu jogurtu un visu kārtīgi samaisa (vai sakuļ). Iesijā un iemaisa miltus.Kā pēdējās iemaisa ogas. Mīkla ir tumši violetā krāsā!
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200grādiem. Mīklu lej kēksa formā un cep ~50-55 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Pēc izcepšanas atstāj formiņā atdzist.
Labi garšos arī nākamajā dienā, jo kēkss nav sauss, nesacietē.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru