trešdiena, 2020. gada 25. novembris

Cepti pelmeņi.

Man vienmēr ir garšojuši cepti pelmeņi, bet, lai tos pagatavotu labus, ir jāievēro pāris knifiņi. 

Galvenās problēmas, kas rodas cepot pelmeņus: lai tos izceptu kārtīgi, tā lai arī iekšā gaļa būtu gatava, nereti tie piedeg. Lai to nepieļautu, nākas liet pannā daudz eļļas, kas atkal nav nekas labs. Arī bieži jāapgroza tie.
Bet kā lai izcep pelmeņus, lai būtu zeltīti brūni, bez liekām taukvielām un arī gatavi?!
Tātad: ņem pannu, uzkarsē to ar nelielu eļļas daudzumu, ber virsū pelmeņus. Pēc pāris minūtēm, kad viena puse kļuvusi brūni, apgriež pelmeņus uz otru pusi. Apcep arī to daļu. Tad ņem ūdeni - kādus 100-150ml jeb tik daudz, lai 1/3 daļa pelmeņiem būtu apsegta, un lejam virsū. Apkaisa ar garšvielām, liek vāku un sautē pelmeņus, kamēr ūdens iztvaikojis. Vāku atkal ņem nost un pāris minūtes apmaisot vēl pelmeņus apcep, lai liekais mitrums iztvaiko.
Un -jūhū - cepti, nepiedeguši un gatavi pelmeņi dodas uz šķīvi!

Tā kā mūsmājās reizēm pieejami pelmeņi ar meža gaļu, tie ir nesalīdzināmi garšīgāki un arī labāki sastāva ziņā. Noteikti izvēlamie tos! Vai arī, kad lielā vēlme darboties- pelmeņus gatavojam paši!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru