Omlete, kad to papildina ar dārzeņiem, gaļu vai zivi, kļūst daudz sātīgāka un kā pilntiesīgs pamatēdiens! Vismaz mūsmājās tā ir- brokastīm omlete neder. Jo ierasti to gatavoju pamatīgāku.
Vienai omletei, kas būs gana skolniekam vai sieviete, pietiks ar 1 olu. Vīrs gan tiek galā ar 2 šādām pārlocītajām.
Pagatavošana: olas ar garšvielām (sāli, pipariem, ķiplokpulveri) kārtīgi sakuļ. To daru ar mikseri, līdz olas kļūst gaisīgas. Pievieno nedaudz pienu, klijas (tas veselīgajā variantā) vai miltus. Lej uz sakarsētas pannas (ar nedaudz eļļu) tāpat kā plānās pankūkas- nelielā kārtā un izlīdzina vienmērīgi pa pannu. Apkaisa ar rīvētu sieru un tad jau pilda ar to, kas vislabāk garšo. Manā variantā- zilais siers, šampinjoni, tomāti. Uzliekot pannai vāku, cep uz nelielas uguns pāris minūtes, līdz apakša jau kļūst brūngana, bet siers izkusis. Tad pārloka omleti un vēl nedaudz zem vāka pacep.
Pasniedz ar kādiem zaļajiem salātiem, krējumu. Gardi un sātīgi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru