Šī ir bezgala vienkārša iebiezinātā piena un cepumu torte pazīstama no sendienām.
Pagatavot viegli, ātri, tiks galā arī skolas vecuma bērns, sastāvdaļas pieejamas un galarezultātā iznāk salda, sātīga un garda kūka!
Kā mēs gatavojam-
sastāvdaļas: 2 paciņas "Selga" cepumi (klasiskie vai ar iebiezinātā piena garšu vai arī lazdu riekstu garšu- kā labpatīk), 1 bundžiņa (400gr) vārīts iebiezinātais piens, 50gr sviests, 80-100gr krēmsiers, sauja riekstu (man vislabāk garšo ar Indijas riekstiem), ~20gr tumšā šokolāde.
Kā labāko šobrīd esmu atradusi Tautas vārīto iebiezināto pienu. Laba konsistence!
Pagatavošana:
- sasmalcina cepumus tā, lai kāda daļa paliek arī lielākos gabaliņos. Arī riekstus sasmalcina un 1/2 no šokolādes (ar nazi vai rīvi), visu samaisa kopā;
- saputo vārīto iebiezināto pienu (istabas t) ar izkausētu sviestu un krēmsieru līdz gaisīgai masai;
- iemaisa masu pie cepumiem līdz visi sauso sastāvdaļu gabaliņi ir samitrējuši;
- iegūto masu čupā liek uz lēzena šķīvja veidojot savu skudru pūzni. Pārkaisa ar atlikušo šokolādi;
- liek ledusskapī uz pāris stundām vai vislabāk uz nakti.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru