Pirms gada pirmo reizi izmēģināju supergardu kūku no "Ievas virtuve"
speciālizdevuma "Šokolāde". Nedaudz pielāgojot esošajām
iespējām un garšu sajūtām, bet kūka tiešām grēcīgi salda un garda! Uz palikšanu mūsmājās.
Sastāvdaļas:
pamatnei - 200gr mandeļu milti, 100gr kviešu milti, 100gr sviests, 70gr brūnais cukurs, 1ēd/k vaniļas cukurs;
pamatnei - 200gr mandeļu milti, 100gr kviešu milti, 100gr sviests, 70gr brūnais cukurs, 1ēd/k vaniļas cukurs;
karameles kārtai - 1 bundža iebiezinātais piens ar cukuru, 50gr brūnais cukurs, 50gr sviests;
virskārtai - 300gr sālītie zemesrieksti, 300gr tumšā šokolāde, 120ml saldais krējums.
Pagatavošana:
- pamatnei izkausē sviestu un samaisa ar abiem miltiem un cukuriem. Mīklu ieklāj ar cepampapīru izklātā formiņā (oriģinālreceptē minēta 30x15cm formiņa, bet, ja tādas četrstūrainas formas mājās nav, var izlīdzēties ar klasisko apaļo cepamformu ar noņemamām malām ~24-26cm diametrā). Izlīdzina un piespiež mīklu. Liek cepties 190grādos 20 minūtes.
- Gatavo karameli- katliņā liek sviestu, iebiezināto pienu un cukuru. Uz neliela uguns vāra, kamēr sviests un cukurs izkusis. Pēc tam vēl maisot pāris minūtes pakarsē, lai visas sastāvdaļas "sadraudzējas" kārtīgi.
Lej pāri izceptajai mīklas pamatnei un turpina cept vēl 15-18 minūtes. - Riekstus nedaudz sasmalcina -variants, ka ieber aiztaisāmā maisiņā un ar mīklas rulli (kaut vai pudeli) rullējot daļu riekstus saspiež. Ber pāri izceptajai kūkai.
- Katlā uzkarsē saldo krējumu ar šokolādi -maisot, kamēr viendabīga masa kļuvusi. Lej pāri riekstiem. Atdzesē.
- Kūku uz nakti ievieto ledusskapī.
Šai kūka ir vēl kāds labums- var uzglabāt un ēst pāris dienas. Nav kam
ieskābt, nav kam sabojāties. Bet, ticiet man, tik ilgi nemaz kūka
nepaliks neapēsta! :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru