Vislabāk laikam ābolkūkas piestāv vasaras beigām un rudenim. Bet arī ziemā, kad gribas ko svaigāku, ļoti labi ir izcept ko no āboliem! Ja nav savi, tad veikalos cauru gadu pieejami poļu āboli.
Recepte vienkārša, mīkla nepaliek sausa, sanāk sulīga pateicoties
pievienotajam kefīram. Un āboli+kanēlis kombinācija vienmēr garšo
lieliski! Bet žāvētas dzērvenes pa virsu vairāk "smukumam" kā garšai!
Sastāvdaļas pamatmasai:
2 olas, 100 gr cukurs, 220 gr milti, 1 glāze kefīrs, 2 āboli, 1/2 t/k cepamais pulveris, 30 gr sviests;
virskārtai:
1 ola, 3 ēd/k bezpiedevu jogurts (vai skābais krējums), 2 ēd/k brūnais cukurs, vaniļas esence vai cukurs, kanēlis, 1 ābols, nedaudz žāvētas dzērvenes.
Pagatavošanua: sāk
ar pamatmasas sagatavošanu- olas ar cukuru sakuļ gaisīgā masā. Pievieno
mīkstu sviestu un iesijā miltus,cepamo pulveri. Pielej
kefīru un visu kārtīgi samaisa. Kā pēdējos pievieno sīkos gabaliņos
sagrieztus ābolus. Šeit labs darbiņš, ko uzticēt bērniem!
Mīklu ielej ar cepampapīru izklātā formiņā - vai nu 24-26cm diametra ar noņemamajām malām vai arī kādā četrstūrainā kūku formā..
Pa virsu izkārto smalkās šķēlītes sagrieztu atlikušo ābolu. Apkaisa ar dzērvenēm (ja grib).
Virskārtai sakuļ olu ar brūno cukuru. Pievieno jogurtu, vaniļu, kanēli. Pārlej pāri āboliem.
Cep 200grādos 30-35 min.
Vislabāk kādu stundu atstāt padzist pirms ēšanas.
Lielais pluss, ka, ja arī visu vienā dienā neapēdīsiet, arī nākamajā dienā kūka nebūs sausa.
Vienkārši un garšīgi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru