Skolas laikā visgardākais no skolas virtuves piedāvājuma man likās kakao krēms ar ķīseli. Tas bija tik labs!
Kā atmiņas no tiem senajiem laikiem, saviem bērniem taisu ko līdzīgu -šokolādes krēmu. Jo, manuprāt, ar šokolādi garša ir maigāka, bet izteiktāka kā pievienojot kakao.
Pagatavot nav grūti, bet tas jādara iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas. Kā jau visiem desertiem ar želatīnu.
Kā atmiņas no tiem senajiem laikiem, saviem bērniem taisu ko līdzīgu -šokolādes krēmu. Jo, manuprāt, ar šokolādi garša ir maigāka, bet izteiktāka kā pievienojot kakao.
Pagatavot nav grūti, bet tas jādara iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas. Kā jau visiem desertiem ar želatīnu.
Sastāvdaļas: 500gr jogurts (veselīgākam variantam- bezpiedevu jogurts, bet var arī izmantot dzeramo jogurtu ar kādu garšu), 300ml saldais krējums, 300gr tumšā šokolāde, 8 plāksnītes želatīns, cukurs pēc garšas (ja tiek lietots kāds salds jogurts, tad noteikti maz vai nemaz nebūs nepieciešams).
Pagatavošana:
- ūdenī (uz 10 minūtēm) liek uzbriedināt želatīnu;
- katliņā uzsilta 100ml saldo krējumu -bet nevāra! Pievieno ~260-270gr gabaliņos salauztu šokolādi (pārējā šokolāde tiks izmantota virsmas apkaisīšanai). Maisa, kamēr šokolāde izkususi. Noliek atdzesēties;
- atlikušos 200ml saldā krējuma ar cukuru saputo līdz vieglai putukrējuma konsistencei. Piemaisa jogurtu. Maisot lej klāt arī šokolādi;
- no želatīna nolej lieko ūdeni un izkausē to. Pievieno jogurta masai;
- iegūto masu lej traukā - es izmantoju 20x30cm lielu stikla trauku. Pārkaisa ar sasmalcinātu šokolādi un ievieto ledusskapī uz nakti.
Griež gabalos un pasniedz ar kādu ķīseli!
Deserts sanāk gana gaisīgs, maigs un ar bērnības garšu! Man- pilnīgi noteikti!
Deserts sanāk gana gaisīgs, maigs un ar bērnības garšu! Man- pilnīgi noteikti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru