Katrā virtuvē kādreiz ir izskanējis jautājums -Ko darīt ar pāri palikušiem vārītiem kartupeļiem?!
Apcept sviestā, taisīt rasolu, kartupeļu klimpas vārīt....
Somijā šādos brīžos cep plānās kartupeļu maizītes! Tādus plācenīšus. Viegli pagatavojami, kraukšķīgu maliņu. Derēs gan kā brokastu maizīte gan vienkārši paķert un apēst, vai piknikā līdzi paņemt.
Apcept sviestā, taisīt rasolu, kartupeļu klimpas vārīt....
Somijā šādos brīžos cep plānās kartupeļu maizītes! Tādus plācenīšus. Viegli pagatavojami, kraukšķīgu maliņu. Derēs gan kā brokastu maizīte gan vienkārši paķert un apēst, vai piknikā līdzi paņemt.
Liels pluss ir tas, ka mainot pievienojamās garšvielas vai miltu veidu, izdosies dažādas garšas un tipa maizītes. Variēšanu iespējas daudz.
Sastāvdaļas: 350-400gr vārīti kartupeļi, ~200gr milti (+virsmas pārkaisīšanai), 1 ola, 50gr rīvēts siers, garšvielas- sāls, ķimenes, ķiplokpulveris....
Pagatavošana: samīca kartupeļus biezputrā, pievieno olu, garšvielas un sieru un samaisa visu. Pakāpeniski ber klāt miltus. Kamēr var, maisa ar karoti, pēc tam jau mīklu pārliek uz ar miltiem noklātas virsmas un mīca ar rokām. Miltu daudzumu regulē pats- lai mīkla mīcot vairs nelīp pie rokām.
Sadala mīklu gabaliņos un katru izrullē plānā plācenītī (rullējamo virsmu noteikti apkaisi ar miltiem).
Variants- rullēt visas plāts lielumā un pēc tam jau gatavu griezt gabaliņos. Bet... Mūsmājās kā garšīgākās tiek atzītas tieši maliņas, jo tās cepot kļūst kraukšķīgas. Vidusdaļa ir mīkstāka. Tā kā cepot vienlaidus lielu, šis "gardums" būs mazāk!
Liek uz ar cepampapīru izklātas plāts. Sadursta.
Cep 220grādus uzkarsētā cepeškrāsnī 13-15 minūtes. Cepšanas laiks atkarīgs no plācenīšu lieluma. Jāskatās- kad maliņas ir brūnas, gatavs! Pagatavošana: samīca kartupeļus biezputrā, pievieno olu, garšvielas un sieru un samaisa visu. Pakāpeniski ber klāt miltus. Kamēr var, maisa ar karoti, pēc tam jau mīklu pārliek uz ar miltiem noklātas virsmas un mīca ar rokām. Miltu daudzumu regulē pats- lai mīkla mīcot vairs nelīp pie rokām.
Sadala mīklu gabaliņos un katru izrullē plānā plācenītī (rullējamo virsmu noteikti apkaisi ar miltiem).
Variants- rullēt visas plāts lielumā un pēc tam jau gatavu griezt gabaliņos. Bet... Mūsmājās kā garšīgākās tiek atzītas tieši maliņas, jo tās cepot kļūst kraukšķīgas. Vidusdaļa ir mīkstāka. Tā kā cepot vienlaidus lielu, šis "gardums" būs mazāk!
Liek uz ar cepampapīru izklātas plāts. Sadursta.
Garšīgi būs gan silti gan jau atdzisuši.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru