Kādam garšo alus, bet kāds cits to labāk izmanto kā cepšanas piedevu! Es esmu tā otrā!
Kad tiek brūvēts alus, tad procesa blakusproukts ir drabiņas. Ierasti -ārā izmetams pārpalikums. Bet, gana vērtīgs produkts! Tā nu daļu šo placināto vārīto graudu var izmantot cepot maizi vai sāļos cepumus. Vai kā piedevu lopbarībai!
Ja drabiņu nav, aizstāj ar klijām. Jo efekts būs līdzīgs -foršs "skrāpītis" zarnām! Šie sanāks tādi nedaudz savādāki siera cepumi. Un alus dos lielisku smaržu, garšā gan īpaši nejutīsi to! Tā kā droši arī bērni var ēst.
Sastāvdaļas: 100gr sviests, 200gr milti, 100ml alus, 70-100gr drabiņas, 100gr siers, garšvielas- ķiplokpulveris, pipari, sāls.
Pagatavošana:
- sarīvē aukstu sviestu un uz smalkās rīves arī sieru;
- bļodā saber visas sastāvdaļas un samīca. Mīkla var nedaudz lipt pie rokām;
- ietin pārtikas plēvē desas formā (~4cm diametrā) un liek saldētavā uz pusstundu;
- liek uz ar miltiem apkaisītas virsmas mīklas "desu" un griež ripiņās, kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts;
- cep 180grādos ~15 minūtes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru