piektdiena, 2021. gada 14. maijs

Keksiņi ar piparkūku garšu.

 Piparkūku garša, protams, visvairāk piedien Ziemassvētku laikam. Bet, ja garšo, tad, izmantojot piparkūku garšvielu, dažādus konditorejas izstrādājumus visu gadu var uzlabot! Gardi!
Šoreiz - mīksti un ļoti gardi sviesta kēksiņi ar piparkūku smaržu un garšu. 

Sastāvdaļas: 100gr sviests (istabas temperatūras, mīksts), 280gr milti, 2 olas, 1 t/k cepamais pulveris, 2 t/k piparkūku garšvielas, 1/2 t/k kanēlis, 2 t/k vaniļas cukurs, 100 gr cukurs, 200gr (pusbundžiņa) iebiezinātais piens ar cukuru, 100ml saldais krējums.
Pagatavošana:  
  • sakuļ abus cukurus ar mīksto sviestu;
  • pa vienai pieputo klāt olas; pievieno arī iebiezināto pienu;
  • citā bļodā sajauc milti+ cepamais pulveris+ kanēlis+ piparkūku garšvielas;
  • pieputo sviesta masai pakāpeniski klāt miltu maisījumu un saldo krējumu;
  • kēksiņu veidnē ieliek papīra formiņas, liek mīklu;
  • cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180grādos 20 minūtes.

Šo kēksiņu oriģinālrecepti meita izlasīja žurnālā "Ilustrētā Junioriem" Nr.120. Nedaudz pārveidota nu tā ir kļuvusi par viņas īpašo meistarstiķi, ar ko iepriecināt ģimeni!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru