Kad meža veltes pilnā krāšņumā, jāpagatavo kas ziemai arī! Man gan ogot nepatīk (ko nevar teikt par sēņošanu!), bet, ja kāds cits salasa mellenes, ļoti labprāt tās lietoju un pārstrādāju vēlākam ar.
Visbiežāk mellenes ziemai saldējam svaigā veidā. Un tad, vēlākos mēnešos, top gan saldā melleņu klimpu zupa gan ķīselis gan mafini gan drumstalkūka..... Mmmmm....
Bet šoreiz, kad melleņu daudz, tapa ievārījums. Ar pievienotiem banāniem -maigākai garšai.
Bet šoreiz, kad melleņu daudz, tapa ievārījums. Ar pievienotiem banāniem -maigākai garšai.
Sastāvdaļas: 2 kg mellenes, 2 gatavi banāni, 1kg ievārījuma cukurs, 1 citrons.
Pagatavošana: kā jau visiem ievārījumiem, tas ir viegli!
Katlā ielej 100ml ūdens un, kad tas sāk vārīties, ber mellenes un smalki sagrieztus banānus. Pārber ar cukuru un vāra. No pirmajiem burbuļiem- 20 minūtes. Ik pa laikam apmaisa. Pāris minūtes pirms beigām pielej sulu no 1 citrona.
Karstu pilda burciņās.
Ievārījuma cukuram ir tā foršā īpašība, ka ievārījums izdosies vienmēr- nebūs šķidrs, bet atdziestot sabiezēs.
Karstu pilda burciņās.
Ievārījuma cukuram ir tā foršā īpašība, ka ievārījums izdosies vienmēr- nebūs šķidrs, bet atdziestot sabiezēs.
Un kopā ar pankūkām vai rīta putru arī ziemā būs vasaras meža sajūtas!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru