Burkānkūkas tik ļoti piestāv rudenim!!
Un ir gardas. Un ir gana viegli pagatavojamas. Un neprasa sarežģītas sastāvdaļas.
Bet, kad iemeslu lielas kūkas cepšanai neatrodi, ikdienas mazajam prieciņam jācep rulete! Izdodas tik pat garda. Kā gan savādāk!
Sastāvdaļas:
biskvītam - 4 olas, 1 liels burkāns, 150gr brūnais cukurs, 150gr milti, 1 t/k cepamais pulveris, 2 t/k kanēlis;
krēmam - 200gr krēmsiers, 200gr vājpiena biezpiens, 200ml saldais krējums, 1 apelsīns, 1 t/k vaniļas cukurs, cukurs (pēc garšas);
pārkaisīšanai - 70gr cukurs, 70gr sālītie zemesrieksti.
Pagatavošana:
- biskvītam ņem olas (istabas temperatūrā pastāvējušas) un cukuru un saputo līdz gaisīgai masai. Bļodā samaisa miltus+ cepamo pulveri+ kanēli. Pakāpeniski berot pieputo klāt olu maisai. Kā pēdējo uz smalkās rīves sarīvē burkānu (noteikti to dari uz smalkās rīves, lai burkāns būtu pēc iespējas mazākās daļās, lai cepot nepaliktu cieti gabaliņi), iemaisa masā;
- cepškrāsni uzkarsē uz 200∘. Plāti apklāj ar cepampapīru, lej mīklu, vienmērīgi izlīdzina un cep 8-9 minūtes;
- gatavo mīklu pārliek otrādi uz kāda dvieļa vai jaunas cepampapīra loksnes, noņem apakšējo papīra kārtu un satin ruletē. Atstāj atdzist;
- griljāžai- uzkarsē sausu pannu, uzber cukuru. Kad cukur sāk kust, pieber riekstus un apmaisot karsē, līdz viss cukurs izkusis. Pārlej uz cepampapīra loksnes un ļauj atdzist. Atdzisušu sasit smalkos gabaliņos;
- krēma pagatavošana- istabas temperatūras krēmsieru saputo ar vaniļas cukuru un cukuru, pievieno biezpienu, saputo līdz biezpiens vienmērīgi sadalījies. Pielej saldo krējumu un turpina putot, līdz masa krema konsistencē. No apelsīna norīvē miziņu un izspiež sulu -iemaisa jau saputotajā krēmā. Krēmu ieliek uz 20minūtēm ledusskapī;
- ruletes salikšana- atrullē atdzisušo biskvītu. Bagātīgi pārsmērē ar krēmu, sarullē. No ārpuses arī apsmērē ar krēmu. Apkaisa ar riekstiem. Uz pāris stundām novieto ledusskapī.
Rulete vislabāk garšos pēc pāris stundām vai vislabāk -nakts, kas pavadīta ledusskapī.
Skaistu rudeni!
Skaistu rudeni!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru