otrdiena, 2021. gada 5. oktobris

Sviesta cepumi ar citronu.


Dažādas formas sviesta cepumus ir ēdis jau nu ikkatrs. Pamatrecepte viegla, ar pāris sastāvdaļām, bet variēšanas iespējas ir ar piedevām. Lai dažādotu garšas nianses. 
Šiem apaļajiem sviesta cepumiem es pievienoju citrona miziņu. Svaigums garšā uzreiz!

Sastāvdaļas: 200gr sviests, 270gr milti, 100gr cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 1 ola, 1 citrons.
Pagatavošana
  • istabas temperatūras sviestu saputo ar miltiem (ideāli, ja mājās ir kārtīgs putotājs, jo līdz ideālai konsistencei kādas 6-7minūtes nāksies putot);
  • pievieno olu un cukurus, turpina putot līdz viss labi samaisījies;
  • kā pēdējo iemaisa miziņu no 1 citrona;
  • mīklu pilda konditorejas maisiņā ar roboto uzgali. Plāti apklāj ar cepampapīru. Spiež vēlamās formas cepumus- aplīšus, "S" burtiņus vai kā citādi. To dara uzreiz, jo mīkla sacietē un kļūst grūtāk izspiest tad;
  • cep 200grādos 8-10minūtes, līdz cepumu malas sāk apbrūnēt.
Noslēgtā traukā cepumus var uzglabāt 1-2 nedēļas. Protams, tik ilgi tie neapēsti nemaz nepaliks!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru